Deze website slaat cookies op uw apparaat op.
U kunt meer te weten komen over de cookies die we gebruiken in het Privacybeleid.
Software-handleidingen - ADOBE® PHOTOSHOP

 • 1

  Maak een document


  1.1 .Ga naar Bestand> Nieuw . U opent een venster (afbeelding hieronder) waar u de instellingen van het document kunt definiëren.

  1.2 .Voeg nog eens 4 mm toe aan de hoogte en breedte zodat uw document voldoende ruimte heeft voor de snede.

  1.3 .Het is belangrijk dat u een resolutie van 300 dpi instelt om de kwaliteit van de afbeeldingen te garanderen en de CMYK te selecteren om onverwachte kleuren op het moment van afdrukken te voorkomen.

 • 2

  BLEED


  2.1 .Vergroot de grootte van het canvas door het gebruik van hulplijnen aan de randen van het document. Als u geen zichtbare richtlijnen hebt, gaat u naar Weergave en kiest u Linealen .

  2.2 .Klik op de liniaal en trek de hulplijnen uit tot het einde van het document.

  2.3 .Ga naar het hoofdmenu Afbeelding> Canvasgrootte .

  2.4 .In Canvasgrootte (afbeelding hieronder) geeft u de grootte van uw document aan en vergeet niet om nog eens 4 mm hoogte en breedte toe te voegen voor de marges.

  2.5 .Er worden aflopende lijnen weergegeven, dus verleng je sjabloon tot de limiet van Bleed. "In het onderstaande voorbeeld moet het roze ornament worden uitgebreid tot het nieuwe einde dat is gemaakt.

 • 3

  OPSLAAN DOCUMENT


  3.1 .Voordat u het document opslaat, moet u het in CMYK plaatsen, zodat de kleur niet verandert. Ga naar Afbeelding> Modus> CMYK-kleur .

  3.2 .Sla het document op Bestand> Opslaan als en selecteer de bestandsindeling pdf ..

  3.3 .Selecteer in het venster dat opent in Adobe PDF-voorinstellingen selecteer [pdf/X-1a: 2001] Deze optie zorgt ervoor dat het pdf-bestand niet verandert.

  3.4 .Klik aan de linkerkant op Compimeren en vervolgens aan de rechterkant op Opties Do Not Downsaple .

  3.5 .Selecteer vervolgens Uitvoer en aan de rechterkant in Kleurconversie Deze optie zorgt ervoor dat u uw bestand zonder kleurprompts opslaat, en klik vervolgens op Voorinstelling opslaan..., sla deze pdf-voorinstellingen op onder elke gewenste naam, om de pdf op te slaan .